Kom je er niet uit? Bel 020‑2188000

Wij staan voor je klaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.

Live Chat
Download Peaks

Het Geldspel

Geld. Wat is het precies? Hoe zit de financiële wereld in elkaar? En wat moet je doen om je geen zorgen te hoeven maken over geld? Lang niet iedereen weet het antwoord op deze vragen. En dat terwijl het om iets heel essentieels gaat: geld is overal. Omdat wij vinden dat iedereen goed in staat moet zijn om financiële beslissingen te maken, hebben we samen met VICELAND een serie gemaakt, zodat ook jij begrijpt hoe het geldspel werkt.

Het geheim achter het grote geld

Abel is punkzanger, vlogger, journalist, rapper en bovenal een liefhebber van dure dingen. Hij wil zich geen zorgen hoeven maken over geld, hij wil, kortom, rijk worden. Maar hoe doe je dat? Door te praten met traders, makelaars, rijke mensen, mensen met schulden, politici en cryptokenners probeert hij het geheim achter het grote geld te ontrafelen.

Aflevering 1 - Greed is good

21 - 06 - 2018 / VICELAND 20:30

Abel wil graag rijk worden. Is hij dan een hebberige kraai of gewoon slim? In de eerste aflevering van Het Geldspel zoekt hij uit hoe je rijk kan worden en of geld ook echt gelukkig maakt.

Aflevering 2 - Schuld

28 - 06 - 2018 / VICELAND 20:30

Bijna iedereen heeft wel een schuld, maar hoe werkt schuld precies en kan je ook rijk worden zonder rente? In de tweede aflevering van Het Geldspel onderzoekt Abel het bankwezen en schuldenstelsel.

Aflevering 3 - Cryptocurrencies

05 - 07 - 2018 / VICELAND 20:30

Cryptocurrencies zorgen voor een nieuwe wind in de financiële wereld, maar is het ook echt zo anders, of gewoon een “natte wind”? In de derde aflevering van Het Geldspel daalt Abel af in de cryptomijnen.

Aflevering 4 - De toekomst

12 - 07 - 2018 / VICELAND 20:30

Het financiële stelsel lijkt over niet veel meer te gaan dan winst, maar het zijn vooral grote spelers die aan het langste eind trekken. In de laatste aflevering van Het Geldspel kijkt Abel of er ook alternatieven zijn.

Slim met je geld omgaan met Peaks

Als het goed is begrijp je na het kijken van Het Geldspel de financiële wereld een stukje beter. Misschien overweeg je wel om ‘iets’ met je geld te doen. Om te gaan beleggen. Maar hoe pak je dat aan? Wij weten het: met Peaks! Met de Peaks app zet je heel gemakkelijk kleine beetjes geld opzij die je belegt in duurzame fondsen. Het leuke is: iedereen kan het! Je hoeft alleen een bankrekening, een beetje geld en iets meer geduld te hebben. Want beleggen bij Peaks is iets totaal anders dan je geld in cryptocurrencies stoppen. Met Peaks beleg je voor de lange termijn. Voor als je later - om welke reden dan ook - wat extra geld goed kan gebruiken.

Probeer Peaks de eerste 3 maanden gratis