Kom je er niet uit? Bel 020 2188000Wij staan voor je klaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 17.00 uur.Live Chat

Cookies

De relatie met jou staat bij Peaks voorop. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website van Peaks gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt voor functionaliteiten op de website en voor meer gebruiksgemak voor jou.

Waarom Cookies?

De website van Peaks maakt gebruik van analytische en functionele cookies. Deze cookies gebruiken wij voor analyse, veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren en persoonlijker maken van onze website. Klik je verder op de website? Dan geef je ons toestemming om cookies te plaatsen en aan de hand daarvan informatie te verzamelen. Op peaks.nl/privacy vind je ook ons Privacy Statement.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die wij op jouw computer, tablet of mobiele telefoon plaatsen als je onze website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over je websitebezoek bijgehouden. Bij je volgende bezoek met hetzelfde apparaat wordt de informatie in dit tekstbestand geraadpleegd, zodat wij jou kunnen herkennen.

Veilig en vertrouwelijk

De informatie die is opgeslagen in de cookies wordt alleen gebruikt door deze website. Uiteraard verstrekken wij deze gegevens niet zonder jouw toestemming aan derden met uitzondering van Google Analytics. Zonder jouw toestemming volgen wij je ook niet als je naar een andere website gaat.

Voor welke doelen gebruiken wij cookies?

Functionele cookies

Sommige cookies zijn nodig om de primaire functies van de website te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om taalinstellingen te onthouden, maar ook om te voorkomen dat de website overbelast raakt. Wij hoeven je geen toestemming te vragen om deze cookies te plaatsen of te lezen. Wij plaatsen deze cookies altijd, ook als je aangeeft cookies niet te willen toestaan.

Cookies voor analyse doeleinden

Wij gebruiken ook cookies om te analyseren hoe vaak de website bezocht wordt en welke delen van de website meer bezocht worden. We gebruiken deze informatie om de website te verbeteren. Deze informatie zal niet gebruikt worden om persoonlijke profielen te maken. Ook voor het plaatsen en lezen van deze cookies hoeven wij geen toestemming te vragen.

Cookies voor advertising en optimalisatie

Om je niet elke keer te vervelen met dezelfde advertentie gebruiken we een cookie die onder andere bijhoudt hoe vaak je een advertentie al hebt gezien. Op deze manier kunnen we je gerichte advertenties tonen, kan social media gebruikt worden op onze website, en bouwen we een (geanonimiseerd) profiel op. Dankzij de optimalisatie cookies kunnen we A/B testen uitvoeren en de website personaliseren. Als je akkoord geeft voor cookies ( door middel van de knop hieronder) dan sta je ook toe dat we persoonsgegevens van je verwerken voor de doeleinden zoals hiervoor genoemd.

Welke persoonsgegevens dan?

Onder persoongegevens verstaan we bijvoorbeeld je IP – adres, de inhoud van het cookie en je bezochte webpagina’s. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens vind je in ons privacystatement.

Cookies voor meer gebruiksgemak

Tenslotte zetten we cookies in om de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken. Wij noemen dit cookies voor meer gebruiksgemak. Voor het gebruik van cookies voor meer gebruiksgemak vragen wij jouw toestemming. Cookies voor meer gebruiksgemak hebben de volgende functies:

  • om je op een betere en meer persoonlijke manier te kunnen informeren over onze diensten en producten;
  • om onze relatie met jou als klant te beheren.

Instellingen cookies veranderen

Je kunt voorkomen dat websites cookies plaatsen op je computer, tablet of mobiele telefoon. Dit doe je door je browserinstellingen aan te passen. Je kunt hier ook andere instellingen voor cookies aanpassen, bijvoorbeeld een waarschuwing ontvangen als er cookies worden geplaatst. Je moet deze instellingen voor iedere browser die je gebruikt apart aanpassen. Als je cookies van Peaks.nl weigert, kan het zijn dat onze website niet meer goed werkt. Of dat je bij ieder bezoek de vraag krijgt of je cookies accepteert.

Recept voor Cookies

Ingrediënten, voor 12 grote of 20 kleinere koekjes:

1 cup (225 gram) ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 cup (180 gram) bruine basterdsuiker 3 theelepels vanille-extract 1/2 cup (100 gram) kristalsuiker 1 ei 1 eidooier 2 en 1/4 cups (270 gram) bloem 1 theelepel zout 1 theelepel bakpoeder 100 gram pure chocolate chips (mag ook iets meer of minder) Zeezout om eroverheen te strooien Handmixer of staande mixer Bakplaat Bakpapier Plasticfolie

Het geheim van deze geweldige koekjes schuilt ‘m in de beurre noisette: boter die je in een pannetje tot goudbruin kookt, wat de koekjes een diepe smaak geeft. Doe de helft van de boter in een pannetje en zet op laag tot medium vuur. Verwarm de boter zonder te roeren, maar swirl de boter wel af en toe in de pan rond. Eerst zal het gaan schuimen en dan met steeds kleinere belletjes steeds bruiner worden. Een nootachtige geur verspreidt zich door je keuken… Zodra de boter mooi goudbruin (maar zeker niet te donker!) is geworden, haal je het van het vuur. Voilà, beurre noisette! Giet de boter in een kommetje. Ook de bruine stukjes, die hebben juist heel veel smaak. Laat dit zo’n 20 minuutjes afkoelen ergens in de keuken.

Zet je staande mixer of handmixer klaar; wij gebruikten onze favoriete staande mixer van KitchenAid. Doe de andere helft van de boter (niet de gesmolten beurre noisette!) samen met de bruine suiker in een kom en mix zeker 3 minuten op lage tot medium snelheid, totdat je een mooi zacht mengsel krijgt. Voeg het vanille-extract toe en mix kort door. Giet nu de gesmolten beurre noisette erbij, plus de kristalsuiker. Mix een paar minuutjes door totdat je een mooi zacht, lichtbruin mengsel krijgt.

Voeg het ei plus de extra eidooier toe en mix een minuutje door. Voeg daarna de bloem, het zout en het bakpoeder toe en mix op lage snelheid nog heel kort, net zolang totdat alles goed gemengd is en je geen witte stukjes bloem meer ziet. Dit duurt niet zo lang. Zet de mixer nu uit en pak een spatel of pollepel en schep de chocolate chips door het mengsel. Verdeel het deeg nu in twee stukken en pak deze in plasticfolie in en druk een beetje plat, zodat je twee in plastic gepakte schijven hebt. Leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Een belangrijke stap, want dit zorgt voor mooie stevige koekjes, dus wees geduldig.

Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden. Deeg mooi afgekoeld? Pak dan twee bakplaten en bekleed deze met bakpapier. Maak met een lepel (of nog handiger: een ijslepel) balletjes van het koekjesdeeg en leg deze op het bakpapier, met flinke ruimte ertussen: de koekjes lopen nog wat uit, en je wil geen koekjes die aan elkaar komen te zitten. Je hebt genoeg deeg voor twee bakplaten; je kunt deze, als je een grote oven hebt, tegelijk bakken. Of als je maar (ruimte voor) één bakplaat hebt, doe je eerst het ene gedeelte, en later het andere deel. Je kunt ook het tweede deel koekjesdeeg in de koelkast (of vriezer) bewaren voor een andere dag. Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten op 175 graden. Blijf er na 12 minuutjes even bij kijken om te zorgen dat ze niet te donker bakken; elke oven werkt toch weer anders. De koekjes moeten mooi goudbruin worden.

Haal uit de oven en laat minimaal 5 minuutjes op de plaat afkoelen voordat je ze oppakt. De koekjes blijven, eenmaal afgekoeld, een paar dagen goed in een luchtdichte koektrommel. Geniet ervan!

bron: Culy.nl

Wil je weten wanneer Peaks live is?